“Mijn talent zit in mijn handen”

 

Annemarie de Wissel

Algemeen fysiotherapeut

BIG nummer: 49921762404

Werkt op onze locatie St. Antonius Ziekenhuis Woerden

Is aangesloten bij het ParkinsonNet

Er zijn veel facetten die het werken als fysiotherapeut heel interessant maken. Allereerst vindt ik spieren en botjes, alles dat verpakt zit onder de huid, oneindig interessant. En helemaal mooi is het feit dat elk mens weer net even anders in elkaar zit, niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel. Iedereen reageert op een geheel eigen wijze op fysieke klachten en heeft een eigen manier van omgaan met zijn of haar gezondheid. Elke behandeling vraagt daarom om een persoonlijke aanpak. En dat vraagt van mij een hoop inlevings- en afstemmingsvermogen. Elk contact is afstemmen met wat de behoefte of vraag is van de patiënt en wat ik hierin kan betekenen.

Een groot deel van het werk bestaat uit iemand de handvatten geven zelf iets aan zijn of haar probleem te kunnen doen. Het creëren van de voorwaarden om efficiënter te bewegen en het geven van handvatten om dit zelf te beïnvloeden is een belangrijk onderdeel van een behandeling. Samen met de patiënt ga je aan het werk om een doel gerealiseerd te krijgen, de weg ernaar toe is bij elke patiënt net weer even anders.

Mijn talent zit denk ik in mijn handen, ik heb daarom ook veel affiniteit met de manuele kant van fysiotherapie.
Ik krijg vaak te horen van patiënten dat ze het gevoel hebben dat ik de ze echt betrek bij de behandeling. Concreet uit zich dat in het feit dat ik vaak veel uitleg over wat ik waarneem en waarom ik welke handelingen verricht. Dat wordt meestal als erg prettig ervaren. Ik probeer zoveel mogelijk een vorm van behandelen te vinden die bij iemand past, dat werkt uiteindelijk het beste.

Mooie ervaringen in het vak zijn het vertrouwelijke contact tussen jou en de patiënt. Soms leer je een patiënt in 1 behandeling al zo goed kennen dat het lijkt of je diegene al maanden kent. Als je samen op een lijn zit kun je samen ook bergen verzetten.

Professionaliteit en nauwe samenwerking tussen collegae maakt dat FMW een sterke organisatie is en kwalitatief goede zorg kan bieden.

Als ik niet aan het werk ben zie je mij meestal ergens tennissen of (hot-)yoga beoefenen. Ik krijg enorm veel energie van bewegen, misschien is dat ook wel de voornaamste reden dat ik voor het vak fysiotherapie heb gekozen.

Speciale kennis van:
> Multiple Sclerose
> Parkinson
> Neurologische aandoeningen
Rugscholing

 

  Laatste nieuws

Sjaak afgestudeerd manueel therapeut!
Lees meer
Karin terug van zwangerschapsverlof
Lees meer
Nieuwe kaakfysiotherapeut
Lees meer

Reviews