Ellis Bouwman

Algemeen fysiotherapeute
Manueel therapeute

BIG nummer: 89065720604

Werkt op onze locaties Snel & Polanen en Gezondheidscentrum Woerden.

“Ik heb veel cliënten met rug- en nekklachten. Tijdens mijn fysiotherapieopleiding kwam ik in aanraking met manuele therapie en ben ik die opleiding ook gaan doen. Het is een prachtige methode, het heeft alles te maken met de wervelkolom. 

Tijdens de behandeling kijken we of de klachten terug te herleiden zijn naar beperkingen in de beweeglijkheid van de wervelkolom. Door manuele therapie worden de eventuele beperkingen in de wervelkolom opgeheven, het schept de voorwaarden om weer te kunnen bewegen. Vervolgens kan er via training gewerkt worden aan het versterken van de spieren om zo te voorkomen dat de klachten terugkeren. Op deze manier vullen de manuele therapie en fysiotherapie elkaar perfect aan.

In deze praktijk lopen deskundige therapeuten rond, er wordt nauwkeurig samengewerkt. Kwaliteit staat bij ons voorop.

Mensen omschrijven mij denk ik als open, serieus, recht door zee en altijd in voor een geintje. Ik heb cliënten van allerlei leeftijden maar ook opvallend veel mensen van halverwege de dertig. Die hebben vaak veel op hun schouders: stressvol werk, een jong gezin en weinig tijd om te sporten en ontspannen. 

Het is niet zo dat wij al het werk doen en de cliënten het passief ondergaan. Ik bespreek hoe zij zelf hun gezondheid kunnen bevorderen. Het herstel heeft ook met hun gedrag en inzet te maken. 

We hebben onze richtlijnen en procedures bij de behandeling maar niemand past in een standaardplaatje. Steeds weer stem ik af op het individu. We gaan samen op zoek naar een oplossing.” 

 Speciale kennis van:
> Manueel therapie
> Rugscholing