“Wij zijn een belangrijke schakel in het herstelproces van patiënten”

 

Marlou van Vreeswijk-van Baar

Algemeen fysiotherapeute

BIG nummer: 79915060004

Werkt op onze locaties Staatsliedenkwartier 

Aangesloten bij het Schoudernetwerk Midden Nederland.

“De sfeer binnen de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden is prettig". We werken op diverse locaties. Dat maakt het werk veelzijdig. Ik behandel ook regelmatig ouderen aan huis, na een knie- of heupoperatie of als ze gevallen zijn. Ik stap op mijn fiets en ik ben er. We zitten overal vlakbij.

Ik gaf voorheen fitnesslessen en was personal trainer. De medische kant boeide me sterk en daarom ben ik de fysiotherapie opleiding gaan doen. Ik werk nu nog steeds met mensen, maar dan op een andere manier dan in de sportschool. Nu draait alles om het bewegingsapparaat en het behandelen van de klachten daarvan.

Heel belangrijk in ons vak is het geruststellen van mensen. Patiënten moeten duidelijkheid krijgen over hun klachten. Als ze begrijpen wat er aan de hand is, snappen ze  ook waarom ze bepaalde dingen wel of niet moeten doen. Ik wil dat ze op zijn minst zonder vragen de deur uitgaan. Eén, twee maanden na het einde van een behandeling bel ik vaak even hoe het gaat en of ze nog ergens mee zitten. Het is altijd prettig om gehoord te worden. En zo’n telefoontje verlaagt de drempel om zelf nog eens contact op te nemen als het nodig is.

Ik behandel chronische patiënten maar ook patiënten die na een paar weken klaar zijn met de behandeling. We spreken steeds samen doelen af en daar werken we naartoe. Het gaat mij erom dat de patiënt tevreden is.

Bijvoorbeeld: Ik had een oudere mevrouw onder behandeling die erg onzeker was. Zij kon maar maximaal twee minuten buiten lopen met haar rollator en was angstig om te vallen. Door loop-, spier- en conditietraining wandelt mevrouw inmiddels weer ruim een half uur buiten. Zij is nu minder afhankelijk omdat zij zelf naar de supermarkt kan wandelen. Dit vind ik nou zo mooi aan ons vak. Je kunt soms zoveel bereiken.

Mensen geven me vaak positieve reacties. Mijn werk is erg gevarieerd en ik werk met mensen. Daarom heb ik er zoveel plezier in.  

Speciale kennis van:

 

 

  Laatste nieuws

Vacature hart/long fysiotherapeut
Lees meer
Vacature Master Geriatrie Fysiotherapeut
Lees meer
Nieuw telefoonnummer locatie St Antonius
Lees meer

Reviews