Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

Parkinson training

In het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis bestaat ook voor Parkinson patiënten de mogelijkheid te trainen met meerdere patienten. 
Deze training is gericht op behoud / verbetering van onder andere conditie, evenwicht en spierkracht. Het is een training van 1,5 uur afgestemd op uw eigen mogelijkheden. De training wordt gegeven door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in neurologische aandoeningen.

 

Parkinson training, voor wie?

De training is bestemd voor mensen met de diagnose Parkinson die onder specifieke begeleiding aan hun conditie en lichamelijk functioneren willen werken. Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de specifieke behandeling is, dat u zelfstandig transfers kunt maken naar bijv. een hometrainer. Er trainen maximaal 6 deelnemers te gelijk in de oefenzaal.

 

Verwijsprocedure

De patiënt wordt door de behandelend specialist (meestal de neuroloog) of huisarts verwezen naar de fysiotherapeut. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken, voor langdurige fysiotherapie heeft u echter wel een machtiging nodig.

 

Intake / eerste behandeling

De eerste behandeling is een consult (60 minuten) bestaande uit een intake en lichamelijk onderzoek waarin wordt gekeken uw functionele mogelijkheden en beperkingen. Na het onderzoek bespreekt de therapeut met u of de training geïndiceerd is of dat er andere behandelmogelijkheden zijn.

 

Locatie

De trainingen vinden plaats op de locatie Zuwe Hofpoort Ziekenhuis van de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden.

 

Tijden

Maandag van 09:30 tot 11:00 uur
Dinsdag van 13:00 tot 14:30 uur
 

Vergoeding

Parkinson staat op de lijst met chronische aandoeningen en dit geeft recht op een onbeperkt aantal behandelingen fysiotherapie, voor langdurige behandeling heeft u echter wel een machtiging nodig van de specialist (dus niet van de huisarts). Let wel op dat de eerste 20 behandeling misschien niet vergoed worden. Kijk ook op vergoedingen.

 

Aanmelding / informatie

U kunt een afspraak maken of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met ons secretariaat in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, tel: 0348 -724700 of kom langs op een van onze vestigingen. Vermeld hierbij a.u.b. dat het om een consult gaat, dan wordt er meer tijd ingepland. De training wordt gegeven door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in neurologische aandoeningen.

 

Fysiotherapeuten


Annemiek Vonk-Hagen


Marije Vroomans​