Bekkenklachten en lage rugklachten rond zwangerschap en bevalling

 

Wat voelt u?

Bekkenbodemspieren ondersteunen de lage buikorganen. Dat zijn de blaas, de darmen en de baarmoeder of de prostaat. Ze hebben een doorlaatfunctie als u op de wc zit en ze spelen een rol bij het vrijen. Als uw bekkenbodemspieren niet goed functioneren of beschadigd zijn, kunt u last krijgen bij het plassen, met de ontlasting of bij het vrijen.

 

Ook geven de bekkenbodemspieren stabiliteit aan het bekken en de lage rug. Dat is vooral ook belangrijk wanneer u zwanger bent of bevallen bent. In de periode van zwangerschap en bevalling kunt u bekkenpijn en lage-rugklachten hebben. Bekkenpijn gaat daarbij vaak gepaard met vermoeidheid.


Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u doen?

U krijgt therapie van een bekkenfysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen deze klachten. De behandeling bestaat vooral uit oefeningen. Wij kijken samen hoe u kunt omgaan met de veranderde belastbaarheid van het bekken. Via oefeningen traint u de spieren rond uw bekken, lage rug en bekkenbodem. U krijgt van ons uitgebreide informatie en advies over bekkenproblemen.

 

Meer specifieke informatie over deze behandeling kunt u vinden bij bekkenfysiotherapie.

 

Bij welke locaties kunt u terecht voor uw behandeling?


> Gezondheidscentrum Linschoten


> St. Antonius Ziekenhuis Woerden