Nieuws

Op deze pagina delen wij frequent nieuwtjes over onze maatschap, onze locaties, maar vooral ook interessante artikelen voor u. Heeft u tips, of wilt u zelf een bijdrage leveren, dan kan dit natuurlijk altijd. Stuurt u ons dan een e-mail op info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Ons laatste nieuws:

 

 


Schouderoperatie gehad? Fysiotherapie kan helpen bij het herstel!

Geplaatst door Redactie

Heeft u recentelijk een schouderoperatie gehad en wilt u weer snel uw dagelijkse taken kunnen oppakken? Dan kan fysiotherapie helpen bij het herstel hiervan. Door middel van specifieke oefeningen kunt u binnen de kortste keren weer volledig in beweging komen. In deze blog leggen we u uit waarom fysiotherapie belangrijk is na een schouderoperatie en hoe het u kan helpen.
Lees meer

Hoe kan fysiotherapie helpen bij het verminderen van valrisico's bij ouderen?

Geplaatst door Redactie

Wist u dat in 2021 maar liefst 105.000 ouderen naar de spoedeisende hulp moesten na een val? Dit is gebleken uit een onderzoek van Zorg voor Beter en onderstreept het belang van valpreventie voor ouderen. Fysiotherapie kan hierbij een belangrijke rol spelen. In deze blog bespreken we hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van valrisico's bij ouderen en geven we praktische tips om veilig en zelfverzekerd te blijven bewegen.
Lees meer

In 2024 gezonder eten of afvallen? Plan 7 eetmomenten per dag!

Geplaatst door Redactie

Wilt u een paar kilootjes kwijtraken of wilt u gewoon wat minder gaan snoepen? Er zijn veel diëten en adviezen die u kunt volgen. Over het algemeen heerst de overtuiging dat u op meerdere momenten, verspreid over de dag, moet eten om uw stofwisseling gunstig te beïnvloeden. In deze blog geven wij u een aantal redenen om het aantal eetmomenten tot zeven keer te beperken. Op deze manier kunt u uw doelen gemakkelijk en op een gezonde manier waarmaken!
Lees meer

Wat is het verschil tussen een tennisarm en een golferselleboog?

Geplaatst door Redactie

Iedereen die weleens last heeft gehad van pijn in de elleboog weet hoe vervelend en beperkend dit kan zijn. Uw dagelijkse activiteiten, hobby’s en zelfs uw werk kunnen er flink onder lijden. Twee veelvoorkomende oorzaken van elleboogpijn zijn een tennisarm en een golferselleboog. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee blessures? Zijn het daadwerkelijk sportblessures? En belangrijker nog, hoe kunt u ze behandelen en voorkomen?
Lees meer

Acute en chronische rugklachten: Wat is het verschil?

Geplaatst door Redactie

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat in het dagelijks leven voor veel beperkingen kan zorgen. Over het algemeen kunnen rugklachten in twee categorieën worden opgedeeld: acute rugklachten en chronische rugklachten. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze klachten? U leest het in onze blog!
Lees meer

Wist u dat: Tai chi kan helpen bij knieartrose?

Geplaatst door Redactie

Hoewel Tai Chi oorspronkelijk als vechtkunst is ontstaan, worden de bewegingen voornamelijk gevolgd om harmonie te creëren tussen lichaam en geest. Inmiddels blijkt dat Tai Chi ook een positief effect heeft op mensen met knieartrose. In deze blog gaan we wat dieper in op knieartrose en hoe Tai Chi en fysiotherapie een rol spelen in het verlichten van de pijn.
Lees meer

Shockwave therapie bij hielspoor: een effectieve behandeling

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van hevige, aanhoudende pijn onder de hiel die het lopen belemmert? Het kan zijn dat u last heeft van hielspoor. Shockwave therapie bij hielspoor kan een effectieve oplossing zijn. In deze blog vertellen we u meer over hielspoor en de behandelmethode shockwave therapie en hoe deze u kunnen helpen.
Lees meer

Meedoen aan een wandelvierdaagse? Bereid u goed voor met een wandelschema.

Geplaatst door Redactie

Wandelvierdaagsen zijn populaire evenementen in de zomermaanden. Deelnemers worden uitgedaagd om meerdere dagen achter elkaar lange afstanden te lopen. Of u nu een ervaren wandelaar bent of net begint met wandelen, het volgen van een goed wandelschema is van cruciaal belang om blessures te voorkomen en optimaal te kunnen presteren tijdens deze uitdagende evenementen. In deze blog zullen we de voordelen bespreken van het volgen van een wandelschema en hoe het kan bijdragen aan uw succes bij wandelvierdaagsen.
Lees meer

Artritis of artrose, wat is het verschil?

Geplaatst door Redactie

Artritis en artrose worden vaak met elkaar verward. Beide aandoeningen vallen onder reumatische klachten en doen zich voor aan de gewrichten. Toch zijn het twee verschillende aandoeningen, met verschillende oorzaken en behandelopties. Er is echter wel een overeenkomst: zoveel mogelijk in beweging blijven is bij beide aandoeningen belangrijk.
Lees meer

Krachttraining met uw eigen lichaamsgewicht

Geplaatst door Redactie

Krachttraining is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Toch kan de sportschool intimiderend lijken voor beginnende sporters. Trainen met uw eigen lichaamsgewicht kan hiervoor een uitstekend alternatief bieden. Door uw eigen lichaam te gebruiken kunt u effectief spiermassa opbouwen. Hierdoor kunt u uw kracht en algehele fitheid verbeteren.
Lees meer