Nieuws

Op deze pagina delen wij frequent nieuwtjes over onze maatschap, onze locaties, maar vooral ook interessante artikelen voor u. Heeft u tips, of wilt u zelf een bijdrage leveren, dan kan dit natuurlijk altijd. Stuurt u ons dan een e-mail op info@fysiotherapie-woerden.nl.

 

Ons laatste nieuws:

 

 


Rugpijn: oorzaken en tips op een rijtje

Geplaatst door Redactie

Wist u dat lage rugpijn één van de meest voorkomende gezondheidsklachten is? Niet zo gek dus als u er weleens last van heeft gehad. De klachten nemen vaak toe naarmate uw leeftijd vordert. Naast leeftijd zijn er vaak andere oorzaken die kunnen leiden tot rugklachten, zoals leefstijl, fysiek werk of een verkeerde houding. In deze blog vertelt Koos van Chastelet u meer over de oorzaken en geeft u tips hoe u rugpijn zelf kunt voorkomen.
Lees meer

Zweepslag: voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst door Redactie

Het kan u zomaar gebeuren: u bent lekker aan het sporten en ineens voelt u een scherpe pijn in uw kuit. Doorlopen is geen optie meer, want dit is vaak veel te pijnlijk. Klinkt het u bekend? Dan kan het zijn dat u een zweepslag in uw kuit heeft. Hoe deze blessure ontstaat en wat u zelf kunt doen om dit te voorkomen, dat leggen onze sportfysiotherapeuten Jochem en Saskia u graag uit in deze blog.
Lees meer

Is uw vingers knakken slecht voor uw kraakbeen?

Geplaatst door Redactie

Het is een gewoonte die veel mensen hebben: het knakken van de vingers. Sommigen vinden het heerlijk om te doen, terwijl anderen het afschuwelijk vinden om te horen. Het knakken van vingers is een fascinerend fenomeen dat nog steeds niet volledig begrepen wordt. Wat gebeurt er eigenlijk in uw vingers als u ze knakt? En is het echt zo slecht voor u als mensen beweren? Onze handfysiotherapeut Max Hartvelt legt het u uit!
Lees meer

Scoliose en kyfose: wat is het en wat kunt u doen?

Geplaatst door Redactie

Heeft u wel eens het idee dat uw rug niet helemaal recht staat? Lijkt hij naar links of rechts af te wijken of heeft u het idee dat u een ‘bochel’ aan het ontwikkelen bent? En heeft u daardoor vaak rugpijn, spierpijn of kunt u zich misschien wel minder goed bewegen? Dan is het tijd om de hulp in te roepen van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.
Lees meer

Scheenbeenklachten bij hardlopen

Geplaatst door Redactie

Er zijn veel verschillende benamingen voor scheenbeenklachten. Zoals bijvoorbeeld shin splints, athletes shin, springschenen of springbenen. Hoe het ook heet, scheenbeenklachten of scheenbeenblessures zijn geen pretje. U kunt zowel aan de voorkant als aan de achterkant van uw scheenbeen pijn ervaren. Hoe ontstaan scheenbeenklachten precies en wat kunt u er aan doen? Onze collega Jochem vertelt u er graag meer over in deze blog.
Lees meer

Spierpijn in uw rug, schouders of nek? Dat kan door stress komen!

Geplaatst door Redactie

Heeft u regelmatig last van rugpijn? Of staan de spieren in uw nek gespannen? Dan kan het goed zijn dat u misschien ongemerkt ontzettend veel stress ervaart. Dat stress nadelige gevolgen heeft voor ons lichaam wist u waarschijnlijk al. Veel mensen worden bijvoorbeeld moe, krijgen hoofdpijn of hebben minder of juist meer zin in eten. Maar wist u ook al dat stress kan zorgen voor spierpijn?
Lees meer

3 veel voorkomende hand- en polsklachten

Geplaatst door Redactie

Als u last heeft van een hand- en/of polsklacht, is dat geen pretje. U wordt direct beperkt in al uw dagelijkse bezigheden. Mankeert u bijvoorbeeld iets aan uw duim, dan kunt u bijna niets meer goed vastpakken. Heeft u last van artrose in uw hand, dan weet u dat u moeite heeft met het opendraaien van een potje. Is uw pink gebroken? Dan is de fijne motoriek van uw hand opeens veel minder. Hand- en polsklachten kunnen op allerlei manieren ontstaan. Door het sporten, een valpartij, een aandoening of door overbelasting. We bespreken in deze blog drie veel voorkomende hand- en polsaandoeningen.
Lees meer

5 Tips voor meer lichamelijke balans

Geplaatst door Redactie

Heeft u last van een slechte balans? Dit kan u flink beperken in het dagelijks leven! Daarom hebben wij 5 tips voor u op een rijtje gezet die u kunnen helpen bij een beter evenwicht.
Lees meer

Is krachttraining voor kinderen ongezond?

Geplaatst door Redactie

Vraagt u zich af of krachttraining voor kinderen ongezond is? Uit onderzoekt blijkt het tegendeel! Let wel op onze 3 belangrijke aandachtspunten en zorg voor de juiste begeleiding!
Lees meer

Voorkom blessures tijdens wintersport met deze 3 tips

Geplaatst door Redactie

Jaarlijks zien we veel sportblessures onder wintersporters. Daarbij zien we niet alleen knie- en enkelblessures voorbij komen, maar ook letsel aan hoofd, schouders, rug en zelfs de tenen. Als u vaak op de skipiste staat, weet u dat skiën of snowboarden een heerlijke kick geeft. Dat gevoel wilt u zo lang mogelijk vasthouden. Dus op een blessure zit u totaal niet te wachten. Hoe kunt u tijdens uw wintersportvakantie blessures voorkomen? Onze therapeuten hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.
Lees meer