Specialistisch centrum


De Fysiotherapeuten Maatschap Woerden is een specialistisch centrum. Hierin werken algemeen fysiotherapeuten en gespecialiseerde fysiotherapeuten nauw met elkaar samen.

Voor de meeste aandoeningen, klachten en blessures kan een algemeen fysiotherapeut je helpen. In sommige gevallen stuurt je (huis)arts of fysiotherapeut je door naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. Zij zijn gespecialiseerd in een bepaalde klacht of aandoening. Dit kunnen zij na vervolgstudie, opleiding en/of uitgebreide cursussen te hebben gevolgd in een bepaalde klacht of aandoening. Daarnaast hebben de meeste gespecialiseerde fysiotherapeuten jarenlange ervaring met de specifieke regio en/of aandoening, waardoor veel specifieke kennis aanwezig is.

Specialisten

Wij hebben specialisten op alle gebieden. Op de grote specialisaties, zoals Manueel ­therapie, Kinderfysiotherapie en Bekkenfysiotherapie zijn meerdere specialisten. Hierdoor is het mogelijk om onderling kennis uit te wisselen, samen te werken. Zo nodig kan op deze manier ook een tweede specialist meekijken of een second opinion worden gegeven.

We zijn volledig up-to-date met de nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken door allerlei opleidingen en cursussen die onze fysiotherapeuten volgen. Tot slot hebben we veel kennis over en ervaring met klinische en poliklinische behandelingen.

Locaties

De meeste specialisaties zitten op een specifieke vestiging. Op Snel en Polanen, waar ons grote gemoderniseerde sportcentrum zit, werken de sportfysiotherapeuten.
Op onze locatie in het ziekenhuis werken vooral de specialisten rondom hart- en vaatziekten, longaandoeningen, geriatrie en neurologische klachten. Hiermee kunnen we de samenwerking met de medisch specialisten onder 1 dak houden. Dit zorgt voor korte lijnen in het overleg.
De bekkenfysiotherapeuten zitten ook in het ziekenhuis en hebben hier beschikking over alle moderne apparatuur voor uitgebreid diagnostisch onderzoek.

Ze werken nauw samen met de specialisten van het Antonius Ziekenhuis Woerden. Ook maken zij deel uit van multidisciplinaire spreekuren.

Netwerken

Naast al onze specialisaties zijn wij bij verschillende netwerken aangesloten waaronder:

  • Artrosenetwerk
  • schoudernetwerk Midden Nederland
  • Parkinsonnetwerk
  • MS netwerk
  • CVA netwerk
  • SOLK netwerk
  • COPD netwerk
  • Claudicatio netwerk
  • Chronische zorgnet