Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

MS training

Voor MS patiënten bestaat de mogelijkheid om te trainen met meerdere personen tegelijk. Deze training is gericht op behoud / verbetering van onder andere conditie, evenwicht en spierkracht. Het is een training van 1,5 uur afgestemd op uw eigen mogelijkheden en met voldoende rustmomenten tussen de oefeningen door.

 

MS training, voor wie?

De training is bestemd voor mensen met de diagnose MS die onder specifieke begeleiding aan hun conditie en lichamelijk functioneren willen werken. Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de specifiekebehandeling is, dat u zelfstandig transfers kunt maken naar bijv. een hometrainer. Er trainen maximaal 6 deelnemers tegelijk.

 

Verwijsprocedure

De patiënt wordt door de behandelend specialist (meestal de neuroloog) of huisarts verwezen naar de fysiotherapeut. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing een afspraak te maken, voor langdurige fysiotherapie heeft u echter wel een machtiging nodig (zie kopje vergoeding).

 

Intake / eerste behandeling

De eerste behandeling is een consult (60 minuten) bestaande uit een intake en lichamelijk onderzoek waarin wordt gekeken uw functionele mogelijkheden en beperkingen. Na het onderzoek bespreekt de therapeut met u of therapie geïndiceerd is of dat er andere behandelmogelijkheden zijn.

 

Vergoeding

MS staat op de lijst met chronische aandoeningen en dit geeft recht op een onbeperkt aantal behandelingen fysiotherapie, voor langdurige behandeling heeft u echter wel een machtiging nodig van de specialist (dus niet van de huisarts). Let wel op dat de eerste 20 behandeling misschien niet vergoed worden. Kijk ook op vergoedingen.

 

Locatie

De MS training vindt plaats op de locatie Zuwe Hofpoort Ziekenhuis van de Fysiotherapeuten Maatschap Woerden.

 

Tijden

Maandag van 12:30 tot 14:00 uur.
Donderdag van 10:00 tot 11:30 en van 14:30 tot 16:00 uur.

 

Aanmelding / Informatie

U kunt een afspraak maken of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met ons secretariaat in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, tel: 0348-724700 of kom langs op een van onze vestigingen. De training wordt gegeven door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de neurologie.

 

Fysiotherapeuten


Annemiek Vonk-Hagen


Fabienne Corver