Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

Sportpakketten

 

Heb je een lichamelijke klacht en wil je investeren in jouw herstel en alles uit de behandeling halen? Per 1 oktober kun je, als aanvulling op de behandeling fysiotherapie, een sportpakket aanschaffen. Hierbij train je enkele weken volgens een oefenschema welke door jouw fysiotherapeut voor jou op maat gemaakt is. Hierdoor krijgt jouw herstel optimaal kans!

 

Wanneer je bijvoorbeeld rugklachten hebt en een fysiotherapeutische behandeling krijgt, verwacht je een oplossing voor de korte termijn, maar natuurlijk ook voor de lange termijn. Je wilt het liefst dat de klachten overgaan en niet meer terug komen. Om de kans op recidief zo klein mogelijk te maken, zul je optimale voorwaarden moeten scheppen. Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van conditie en spierkracht zijn, alsmede ook het verbeteren van de stabiliteit of functionele handelingen. Alléén de fysiotherapeutische behandeling in de behandelkamer kan hiervoor onvoldoende toereikend zijn, of je zult veel behandelingen moeten ondergaan om dit te bewerkstelligen. En eigenlijk kun je dit misschien ook meer zelfstandig; je zult hetgeen wat je geleerd hebt tenslotte ook zelf vol moeten houden om recidief van klachten op lange termijn te voorkomen. Daarom kunt u nu zelf ook kiezen voor een aanvullend sportpakket náást uw fysiotherapeutische behandelingen.

 

We starten met sportpakketten die geschikt zijn bij rugklachten en spier-peesklachten.

De trainingen worden op vaste tijden gegeven op de locaties:

Snel & Polanen (donderdag 16.30-17.30 en vrijdag 8.00-9.00)

Antonius Ziekenhuis (dinsdag 17.00-18.00 en woensdag 7.30-8.30).

 

Het gaat om korte trainingstrajecten van 4 tot 8 weken, welke bedoeld zijn als opstart naar gezond, zelfstandig verder kunnen trainen.

Je kunt bij aanvang van de fysiotherapeutische behandeling gelijk starten met het sportpakket. De fysiotherapeut zal een intake afnemen en een oefenprogramma op maat voor je maken. Het trainen zal altijd gebeuren onder supervisie van een fysiotherapeut.

Je betaalt het sportpakket zelf: het wordt niet vergoed vanuit de basis- of aanvullende ziektekostenverzekering. Je hoeft dus ook geen eigen risico te betalen en het gaat dus niet af van de behandelingen uit je (eventueel) aanvullende verzekering.

 

Naast de behandeling door de fysiotherapeut, manueel therapeut, bekkenfysiotherapeut of sportfysiotherapeut kun je kiezen voor een aanvullend programma.

 

Samengevat bevat een programma voor spier- en peesklachten:

  • Trainingssessies onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Echografie
  • Triggerpoint bal om thuis mee te oefenen
  • Vliegwieltraining

Wanneer je 1 x per week komt trainen kost dit € 25,= per week.

Wanneer je 2 x per week komt trainen kost dit € 40,= per week.

 

Samengevat beval een programma voor rugklachten:

  • Trainingssessies onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Dynaband om thuis mee te oefenen
  • Oefeningen voor ontspanning, coördinatie en mobiliteit
  • Oefeningen voor kracht en uithoudingsvermogen

Wanneer je 1 x per week komt trainen kost dit € 25,= per week.

Wanneer je 2 x per week komt trainen kost dit € 40,= per week.

 

 

De fysiotherapeut zal tijdens de intake meer informatie geven over deze sportpakketten. Heb je vragen vooraf, dan kun je ons hiervoor bellen of mailen.