Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider 5 Slider

De ziekte van Parkinson

Bekende bewegingsklachten bij de ziekte van Parkinson zijn het beven (tremoren), de stijve spieren waardoor het moeilijk is om bewegingen te beginnen, de trage bewegingen en een gebogen houding. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met de dagelijkse bezigheden, zoals omdraaien in bed. Parkinson is een progressieve aandoening. Dat houdt in dat het niet te genezen is en dat de klachten met de tijd verergeren. Als u Parkinson heeft, is actief blijven bewegen van essentieel belang.

 

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u baat hebben bij fysiotherapie. Dat is ook het geval als uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft. Door middel van adviezen, behandeling en begeleiding helpen wij u en eventueel uw partner of verzorger en zorgen we ervoor dat u makkelijker, zekerder en vrijer kunt bewegen.

 

Uw begeleiding en behandeling gebeurt op individuele basis. Na een uitgebreid intakegesprek met één van onze fysiotherapeuten volgt een persoonlijk behandelplan. Groepslessen kunnen daar, afhankelijk van de situatie en uw eigen wensen, een onderdeel van uitmaken. U traint dan met een kleine groep andere Parkinson patiënten in onze oefenzaal.

 

ParkinsonNet

Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Neurologen, parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, psychologen en  diëtisten zijn aangesloten bij dit netwerk.

 

De meerwaarde van een ParkinsonNet therapeut

De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson afkomstig uit de Parkinsoncentra in Nederland. De zorgverleners werken nauw samen rondom de cliënt. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd,  waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met de ziekte van Parkinson.

 

Therapeuten


Annemiek Vonk-Hagen (aangesloten bij Parkinsonnet)


Marije Vroomans (aangesloten bij Parkinsonnet)


Joyce Rookhuizen