Slider 1 Slider 2 Slider 3 Slider 4 Slider Slider 6

Op zoek naar revalidatie na een operatie?

24-08-2022 - Redactie

Revalidatie na een operatie bij Fysiotherapeuten Maatschap Woerden

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut waarbij u kunt revalideren na uw operatie? Dan bent u bij Fysiotherapeuten Maatschap Woerden aan het juiste adres. Een operatie kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Vaak gaat het om een geplande operatie, zoals bij een knieprothese. Maar soms is er ook een ongeplande operatie nodig, wanneer u bijvoorbeeld een ongeval heeft gehad. Hoe dan ook wilt u graag goed herstellen van uw operatie. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in revalidatie na een operatie en helpt u graag weer op weg!

Wat is revalidatie na een operatie bij onze praktijk?

Onze praktijk is gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie. Zo kunt u bij ons terecht na o.a.:

 • Totale heupprothese (THP)
 • Totale knieprothese (TKP)
 • Operaties aan uw rug of schouder
 • Operaties aan uw been of enkel n.a.v. een breuk of blessure
 • Sportrevalidatie
 • Amputaties
 • Oncologische revalidatie

Een operatie vraagt veel van uw lichaam; niet alleen de narcose, maar ook eventuele pijn tijdens het herstel kunnen hierin een rol spelen. U heeft de nodige kracht en uithoudingsvermogen nodig om goed te herstellen. Samen met onze fysiotherapeut gaat u hier aan werken.

Ons revalidatietraject heeft als doel uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw conditie te verbeteren. Zo kunt u binnen de kortste keren uw dagelijkse activiteiten weer probleemloos oppakken.

Hoe ziet het revalidatietraject eruit?

Het revalidatietraject start met een intakegesprek. Samen bespreken we de klachten en operatie, zodat wij een beter beeld krijgen van uw zorgvraag. Vervolgens stellen we een behandelplan op. Revalideren vergt in de regel een multidisciplinaire aanpak. Zo werken wij samen met andere disciplines, zoals de ergotherapeut, revalidatiearts en soms ook een psycholoog. Uw behandelplan wordt geheel op maat gemaakt, zodat uw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

Het behandelplan zal grotendeels bestaan uit oefentherapie in de vorm van training. Tijdens het revalidatietraject komen de volgende specialisaties aan bod:

5 Tips voor uw revalidatie na een operatie

 1. Luister naar uw lichaam. Leer uw lichaam kennen en ontdek uw grenzen. Ga vooral niet over deze grenzen heen.
 2. Neem voldoende rust. Hoewel het belangrijk is om tijdens uw revalidatieperiode in beweging te blijven, is het minstens zo belangrijk om op tijd rust te nemen. Zo krijgt uw lichaam voldoende tijd om te herstellen en raakt u niet overprikkeld.
 3. Doe thuis ook oefeningen. Vraag uw fysiotherapeut welke oefeningen en beweging u zelf kunt doen om uw herstel te bevorderen. 
 4. Kies een concreet doel. En deel dit doel op in subdoelen. Als u bijvoorbeeld weer 5 km wilt kunnen wandelen, kunt u beter starten met 1 km en daar iedere maand 1 km aan toevoegen. Zo blijft het doel haalbaar en ziet u goed uw vooruitgang. Overleg wel altijd met uw fysiotherapeut of uw doelen realistisch zijn.
 5. Verlies niet de moed! Revalideren is niet altijd makkelijk. U zult een hoop obstakels moeten overwinnen. Vraag uw fysiotherapeut gerust om hulp. Samen staan we sterker!

Vergoeding voor revalidatie na een operatie bij uw fysiotherapeut

Revalidatie na een operatie of ziekte wordt onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. Tevens kunt u er voor kiezen een aanvullende verzekering te nemen, zodat u een hogere vergoeding krijgt. Het is altijd verstandig om vooraf navraag te doen bij uw eigen verzekeraar. Een overzicht van de voorwaarden en vergoedingen vindt u ook op de website van Zorgwijzer.

Wilt u meer weten over revalidatie na een operatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt meer informatie inwinnen door te bellen naar 0348 - 724700, een mail te sturen naar info@fysiotherapie-woerden.nl of het contactformulier op onze website in te vullen.